LOADING CLOSE

בלוג

הנדסת תפריט

הנדסת תפריט = גידול רווחיות במסעדה ב- 15 אחוז ויותר

למד כיצד לנתח את התפריט כדי לשפר רווחיות

תהנה מגדילה של 15 אחוז ברווחיות, עיצוב מחדש של תפריט ורווחים נוספים

האסטרטגיות שלעיל נכונות לכל סוגי התפריטים : תפריטי אוכל רגילים, תפריטי יין, תפריטי לוח ועוד

מה זה הנדסת תפריט?
הנדסת תפריט היא חקר הרווחיות והפופולריות של פרטי התפריט ואיך שני הגורמים הללו משפיעים על המיקום של פריטים אלה בתפריט. המטרה היא פשוטה – הגדלת הרווח לכל אורח.
הרעיון של הנדסת תפריט אינו מבוסס על החלטות אקראיות, הוא נטוע בשיטת העבודה על מנת לסייע לעסקים לפלח את המוצרים שלהם באופן המקל על ניתוח וקבלת החלטות. הרעיון הובא לעסקי המסעדנות בשנות ה-80 על ידי פרופסור דונלד סמית מאוניברסיטת מישיגן.
למרות שהנדסת תפריט בדרך כלל משויכת לתפריט מסעדה מודפס, המושגים חלים באופן דומה בתפריטים המפורסמים און-ליין ברשת, תפריטי משקאות, תפריטים הנכתבים על לוח גיר. במילים פשוטות, אם אתה מוכר מנות עם רווחיות ופופולריות משתנה, הנדסת תפריט …

מה הילד שלך אכל היום בגן/צהרון?

מה פעמים הילד שלכם שלשל, התלונן על כאבי ראש או כאבי בטן וסבל ממחלות חום לא מוסברות?
האם חשבתם על הסיבה? האם קיבלתם תשובה? הבן הגדול שלי עד היום מסרב לאכול מזון שהוגש לו בתקופת גן הילדים, אני נתקלתי יותר מפעם אחת במזון מקולקל או על גבול הקלקול שבדיקות מעבדה הראו ממצאים חריגים וסכנה להרעלות. הילדים של כולנו אוכלים מדי יום אוכל המבושל במטבחים שונים, כשלרב איננו יודעים את שמם או מיקומם. אותו אוכל נצרך במעונות, גני ילדים, צהרונים, קייטנות ומחנות קיץ ובדרך כלל לא מפוקח מבחינה תברואית או קולינרית ע"י המזמין-המשלם קרי : הרשות המקומית, חברת הקייטנות או תנועות הנוער השונות.

יועץ קולינרי וחשיבות העובדים בעסק

בעסקי מזון רבים העבודה הינה סביב השעון, 18 שעות ואף יותר. לבעל העסק העסוק בכיבוי שרפות, קשה לעצור ולחשוב, בד"כ אין זמן אפילו לאכול והלחצים גדולים. במצב זה קשה לראות את המציאות כפי שהיא נראית בעיני הלקוח. מצב זה מביא לנתק בין המתרחש מחוץ לעסק ולמתרחש בתוכו, קשה להבחין בהזדמנויות, לנתח סיכונים ולצפות תקלות ובעיות.

בניית תפריט בר ושיפור הרווחיות

לאחרונה סיימתי בניית תפריט בר חדש בבר לא גדול עם וותק של כשנה. העבודה במטבחים של ברים ופאבים יוצרת אתגרים חדשים בלמידת רצון הלקוח והדרישות ממקום הבלוי שלו.