LOADING CLOSE

הקמת בית קפה

איך פותחים בית קפה? כמה עולה לפתוח בית קפה?
מדריך להקמת בית קפה צעד אחר צעד

דרגת קושי: קשה  |   הערכת זמן: מספר חודשים עד שנה

הקמת בית קפה שונה מהקמת מסעדה או בית אוכל אחר במספר פרמטרים – 

  1. שטח תפעולי – מטבח בית קפה יהיה בדרך-כלל קטן משטח מסעדה
  2. רישוי – סוג הרישוי מחולק למספר סוגים אפשריים. ההבדל בינהם הוא בחלוקת ושטח האזור התפעולי. יש להגדיר תפריט בצורה ברורה לפני תחילת הקמת בית קפה.
  3. מיקום – בית קפה נדרשת בדרך כלל מיקום עם "דריסת רגל" גבוהה.
  4. כוח אדם – צוות המטבח נדרש למקצועיות בינונית. צוות השירות נדרש למיומנות בינונית.
  5. תפריט – תפריט בית קפה בדרך-כלל יהיה מורכב פחות ויכיל פחות חומרי גלם מתפריט מסעדה.
כמה דגשים נוספים בהקמת בית קפה – 
  1. תכנון שטח עבודה – הבר הינו שטח חשוב ותכנון מדויק הינו קריטי לעבודה יעילה וחסכון בכוח אדם. יש לתכנן את כמות המנות המקסימלית האפשרית על מנת לתכנן לפני תחילת הקמת בית קפה.
  2. מספר מקומות ישיבה – יצירת אזורי ישיבה שונים משפרים את יעילות השירות וחוסכים בכוח אדם.
  3. ממוצע לסועד – אחד החסרונות הוא ממוצע נמוך לסועד. יש להשתדל ולבצע UPSALE תמיד ולכל לקוח.

 

 לחץ כאן להמשך קריאה על השלבים בהקמת בית קפה

מתעניין בפתיחת בית קפה?
השאר פרטים עכשיו

מטריית השירותים

ליווי וייעוץ לעסקי מזון קיימים וליזמים משלב הרעיון ועד שהעסק שלך עובד, רווחי ומצליח.

צורת העבודה בנויה על ליווי וייעוץ תוך מתן מענה מקצועי בכל שלבי הקמת או ייעול העסק שלך.

ליווי וייעוץ מקצועי – ייעוץ וליווי עסקי, ליווי פיננסי, ייעוץ מכירות ושירות, ייעוץ קולינרי, ייעוץ תפעולי

איתור ספקי ציוד – ציוד כבד וקל למטבח ולמסעדה

איתור ספקי מזון ושתיה – ספקי מזון ושתיה מגוונים. יצירת "פרייבט לייבל"

ספקי תכנון ובינוי – תכנון, בינוי, מיזוג, נידוף, נגרות ועוד

ספקי מיתוג ועיצוב – מיתוג, עיצוב פנים, עיצוב גרפי

גיוס מימון – מציאת פתרון מותאם לגיוס מימון

בעלי  מקצוע כללים – יועצים נדרשים, יועץ מס, עורך דין ועוד

שיווק ויח"צ – שיווק דיגיטלי, שיווק בעולם הישן, יחסי ציבור ופרסום