LOADING CLOSE

מה הילד שלך אכל היום בגן/צהרון?

מה הילד שלך אכל היום בגן/צהרון?

מה פעמים הילד שלכם שלשל, התלונן על כאבי ראש או כאבי בטן וסבל ממחלות חום לא מוסברות?

האם חשבתם על הסיבה? האם קיבלתם תשובה? הבן הגדול שלי עד היום מסרב לאכול מזון שהוגש לו בתקופת גן הילדים, אני נתקלתי יותר מפעם אחת במזון מקולקל או על גבול הקלקול שבדיקות מעבדה הראו ממצאים חריגים וסכנה להרעלות. הילדים של כולנו אוכלים מדי יום אוכל המבושל במטבחים שונים, כשלרב איננו יודעים את שמם או מיקומם. אותו אוכל נצרך במעונות, גני ילדים, צהרונים, קייטנות ומחנות קיץ ובדרך כלל לא מפוקח מבחינה תברואית או קולינרית ע"י המזמין-המשלם קרי : הרשות המקומית, חברת הקייטנות או תנועות הנוער השונות.

  • האם אתם רוצים לדעת באילו תנאים מבשלים את המזון שנכנס לגוף ילדכם?
  • האם אתם רוצים לדעת באילו תנאים אותו מזון מגיע?
  • האם אתם רוצים לשפר את איכות תפריט המזון ?

הפתרון הוא פיקוח וייעוץ המתבצעים בצורה רציפה ומשפרים את רמת התברואה ואת איכות המזון.

מהי מטרת הפיקוח והייעוץ?

  1. מניעת הרעלות מזון, מניעת קלקולי קיבה, מניעת מחלות שונות. פיקוח שוטף על המטבח המבשל ועל רמת המזון המגיע לארוחת הצהרים, מאפשר אכילה של מזון בריא השומר על ערכיו התזונתיים ומבוסס על תפריט מבוקר ומפוקח.
  2. שמירה על תפריט מאוזן, אוכל מבושל בצורה שבה הוא שומר על ערכיו התזונתיים ושימוש בחומרי גלם איכותיים.

איך יוצרים מערכת פיקוח וייעוץ?

בדרך כלל הדרישה מגיעה מלחץ של ועדי הורים ולפעמים אותו גוף מזמין-משלם רוצה להיות בטוח שהוא יוצר קשר עם ספק ההסעדה המתאים והאיכותי ביותר. אך תמיד הפיקוח נעשה בשיתוף פעולה עם ספק הסעדה ובאינטרס משותף לכל הנוגעים לשיפור רמת ההסעדה.

למה אין פיקוח ממשלתי?

אין תשובה טובה לעניין הזה אך בתחום פועלים הרבה יצרני מזון שאין ברשותם אמצעים דרושים ליצור, שינוע ואספקת ארוחות. אין מערכת התרעה ופיקוח אפקטיבית והמודעות לעניין, גם בקרב ההורים, נמוכה מאוד. מלבד זה, אף אחד לא מפקח על התפריט עצמו, חומרי הגלם, תזונה נכונה ובישול.

מהם יתרונות הפיקוח?

הפיקוח והייעוץ מביאים בשורה התחתונה לשיפור רמת המזון המוגש.

  1. ברמה התברואתית- ספק ההסעדה עומד תחת ביקורות של ווטרינר או תברואן המדווחות למזמין הפיקוח בצורה סדירה. כל ליקוי בשיטת העבודה, בשינוע או בציוד חייב להיות מלווה בפעולות מתקנות וזאת מכיוון שיש לאותו ספק אינטרס להמשיך לעבוד.
  2. ברמה התזונתית- התפריט השבועי של ספק ההסעדה נבדק ע"י תזונאית מוסמכת, עובר שיפורים ושינויים. התפריט שאושר לעבודה נבדק בשטח ונרשם בדו"ח.
  3. ברמה הקולינרית- התפריט השבועי מקבל גיוון, שימוש בחומרי גלם איכותיים יותר, שמנים טובים יותר, שיטות בישול השומרות על המזון וצורות הגשה אטרקטיביות.

כתיבת תגובה