LOADING CLOSE

תפריט למסעדה, לבית קפה

תפריט למסעדה, לבית קפה

ישנם כמה סוגי תפריטים –

  • תפריט למסעדה • לבית קפה • לבר או פאב. 

בכל סוג של עסק מזון חשוב לשים לב לדברים שונים. שף-יועץ קולינרי מומחה יודע איך להתאים את התפריט לעסק שלך!

  • תפריט בנוי היטב מספק שיפור במכירות והכנסה גדולה יותר מכל סועד.
  • תפריט ייחודי שאין לו מתחרים
  • הגדלת רווחיות
  • הוזלה בחומרי גלם
  • תשלום קטן יותר לעובדים
  • בניית תפריט מתאים גם מאפשר לייעל את העסק שלך ולעבוד מסודר

 

פני שניגש לתפריט עצמו יש להחליט על מספר דברים –

  1. קונספט – מה נרצה שהלקוח שלנו יבין לגבי העסק (עיצוב, מיתוג, מראה)
  2. רמת מחירים של המזון והשתיה – בדיקת הסביבה והמתחרים
  3. תפעול וכוח אדם – מיומנות כוח הנדרשת וחלוקת מטלות יעילה

ולטפל בנושא חומרי הגלם –

  1. מהם חומרי הגלם המרכזיים שלנו?
  2. מה המחירים של חומרי הגלם?
  3. תמחור המנות

ניסיונות –

  • את הניסיונות מומלץ לבצע במטבח שמכיל את הציוד שאיתו נעבוד במטבח המסעדה.
  • שלב הניסיונות הינו שלב ארוך יחסית.
  • במהלכו עלינו לחשוף את המנות בפני אנשים ומקורבים לנו ולקבל פידבק אמתי לשיפור.

טעימות – הזמינו כמה שיותר אנשים לקבל פידבק אמתי על העבודה וחבקו את הביקורות.

בסיום שלב הניסיונות צריך להתחיל לפרק תפעולית את התפריט

  • ברמת כוח אדם
  • ציוד
  • זמני עבודה על כל מנה.

 

תמחור תפריט למסעדה ותמחור תפריט לבית קפה – הנדסת תפריט

  • תמחור תפריט הינו מלאכה מורכבת הדורשת מיומנות.
  • בסוף התהליך עלינו לדעת כמה עולה כל מנה ברמת חומרי הגלם
  • לקבוע בסיסי חישוב למוצרים בשימוש רחב, לחשב פחת לכל מוצר, להכניס פנימה חישובי בסיס של אריזה וכו'

לאחר שיש בידינו נתונים ואנחנו משוכנעים שכל המספרים מדוייקים, נשאר לקבוע את מחירי המכירה ולהתאים אותם למחירי המטרה אותם קבענו בתחילת התהליך. על כל נושא עיצוב התפריט תוכלו לקרוא במאמר נוסף העוסק בבנית תפריט ומתמקד בעיצוב והנדסת התפריט איך להעלות רווחיות – הנדסת תפריט צריך עזרה והנחייה בבנית התפריט שלך? צור קשר עכשיו

כתיבת תגובה