LOADING CLOSE

בדיקת כדאיות לפני קניית עסק למזון

בדיקת כדאיות לפני קניית עסק למזון

"זיו רשף־שמחוני, שמייעץ לעסקי מזון שונים, מספר שהוא ייעץ לכמה וכמה עסקים שביקשו לעשות את השינוי ולהפוך כשרים, כשגם סוג הכשרות משחק תפקיד: "בערים בפריפריה, למשל, יש תופעה של עסקים שיש להם תעודת כשרות אבל הם מחליטים לשדרג אותה למהדרין כדי להביא יותר קהל. זה פחות רלוונטי לתל־אביב וגוש דן. בנוסף, בגלל שאין בארץ סטנדרט ברור ומוגדר לאיכות מוצרי מזון, יוצא מצב מוזר שהרבנות היא למעשה הגורם היחיד שנותן

סטנדרט כלשהו והרבה אנשים מניחים, ללא סיבה טובה, שאם מקום הוא כשר אז המוצרים שלו הם בהכרח נקיים ובריאים יותר. אין לזה קשר למציאות אבל הרבה עסקים מודעים לעניין הזה וזה מהווה עוד סיבה להפוך מסעדה או בית קפה לכשרים". אחת הרשתות שעברו בשנים האחרונות מהפכת כשרות משמעותית היא רשת בתי הקפה "גרג" שבבעלותה גם רשת בתי המאפה והקפה "ביגה". 70% מתוך 120 הסניפים של גרג בארץ הם כשרים, חצי מהם מהדרין. לאחרונה הוסבו סניפי הרשת בנמל תל־אביב ובראש־פינה לכשרים למהדרין, כשהסניף בסינמה סיטי בראשון־לציון היה כשר והפך גם הוא כשר למהדרין. רשת ביגה נפתחה כשרה, ומתוך 25 סניפיה רק אלה בחולון ובכרמיאל אינם כשרים ופתוחים בשבת. במקרה של רשתות גדולות, מה שקורה לא פעם הוא שאם הסניף ממוקם במרכז קניות שבמילא לא פתוח בשבת – זה מהווה תמריץ עבור הבעלים להסב אותו לכשר."

לכתבה המלאה >

כתיבת תגובה